Γιάννης Λαγουδάκης, η Κεντρική Ομιλία του, πριν τις Δημοτικές εκλογές




Το βράδυ της Παρασκευής 24 Μαΐου επέλεξε ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης, για την κεντρική ομιλία του, εν όψει των επερχόμενων Δημοτικών Εκλογών της Κυριακής 26 Μαΐου 2019.

Ο Περαμαϊκός λαός που παραβρέθηκε στην ομιλία του Υποψηφίου Δημάρχου, φρόντισε να κάνει αισθητή την παρουσία του από πολύ νωρίς, κατακλύζοντας το εκλογικό κέντρο επί της οδό Καραολή και Δημητρίου, δείχνοντας την αγάπη και την στήριξη προς τον Δήμαρχο.

Το πάθος και η ζωντάνια ήταν διάχυτα, ενώ τα δεκάδες πηγαδάκια συγκεντρωμένων συζητούσαν για την εκκίνηση της αποξήλωσης των καζανιών στο χώρο της πρώην BP. Τα χαμόγελα χαράς και συγκίνησης για την τελική επίτευξη ενός τόσο μεγάλου έργου, μετατρέπονταν σε αίσθημα ικανοποίησης για την επιλογή όλων αυτών των ανθρώπων να στηρίξουν το Γιάννη Λαγουδάκη, ο οποίος απέδειξε για μια ακόμη φορά, ότι το Πέραμα γυρίζει την πλάτη στο παρελθόν και μπορεί να κοιτά το μέλλον με αισιοδοξία.

Ωστόσο αναμένοντας την έναρξη της ομιλίας, μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε το πλήθος κόσμου που τίμησε με την παρουσία του την συγκεκριμένη εκδήλωση. Στο βήμα ανέβηκε ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αγίας Παρασκευής, κος Στέφανος Κασαπίδης

Ο κος Κασαπίδης, προλόγισε την εκδήλωση και στη σύντομη ομιλία του, μίλησε για το Γιάννη Λαγουδάκη αναγνωρίζοντας στο πρόσωπο του Δημάρχου στοιχεία, όπως η εντιμότητα, η ηθική,  η εργατικότητα, συμπληρώνοντας ότι ο Γιάννης Λαγουδάκης με τους συνεργάτες του, αυτά τα 5 χρόνια διοίκησης του Δήμου Περάματος κατάφεραν το ακατόρθωτο, εξυγιαίνοντας το Δήμο, επισκευάζοντας τις υποδομές, επαναφέροντας το Δήμο σε λειτουργία. 

Αναμφίβολα, η παρουσία του κου Κασαπίδη στον πρόλογο της εκδήλωσης, καθώς και η στήριξή του προς το Γιάννη Λαγουδάκη, αποδεικνύει ότι η πολιτική επανάσταση συνεχίζεται.

Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο κος Λαγουδάκης. Η ομιλία του, ξέφυγε από τη λογική της  παρουσίασης των δεκάδων μεγάλων έργων που έγιναν κατά τη θητεία του, τα οποία άλλωστε έχει περιγράψει αναλυτικά σε όλες τις προηγούμενες λογοδοσίες και ομιλίες. Μίλησε  για την κορύφωση του αγώνα, για μία νέα παραγωγική τετραετία, για την προοπτική ανάπτυξης για την πόλη του Περάματος. "Σήμερα κλείνει ο εκλογικός αγώνας αλλά ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την πόλη του Περάματος", επεσήμανε ο κος Λαγουδάκης.

Σε ένα χαρακτηριστικό σημείο της ομιλίας του, ο Δήμαρχος Περάματος είπε: "Ανώτερη αξία στην ιεράρχηση των αξιών μας, πυξίδα στον προσανατολισμό μας και ρυθμιστικό κριτήριο για κάθε ενέργειά μας, είναι ο άνθρωπος" συμπληρώνοντας πιο κάτω, " Δεν έχουμε απλώς το κατάλληλο αναπτυξιακό πρόγραμμα. Έχουμε ένα Όραμα για τον τόπο μας και βαδίζουμε στο δρόμο για την υλοποίησή του. Μοναδική μου φιλοδοξία είναι να μιλάνε κάποια μέρα όλοι για την πόλη μας. Να έχει τη θέση που της αξίζει μαζί με έναν κεντρικό ρόλο στην προσπάθεια να καταξιωθεί."

Ειδική αναφορά έκανε ο κος Λαγουδάκης, επισημαίνοντας την τεράστια επιτυχία της αποξήλωσης των καζανιών των ΕΛ.ΠΕ., όπου σε συνδυασμό με την ψήφιση και επικείμενη τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της πόλης που φρόντισε να ξεμπλοκάρει η παρούσα Δημοτική Αρχή, μπήκαν οι πραγματικές και ουσιαστικές βάσεις για να αλλάξει το Πέραμα όψη προς το καλύτερο.

Ο εκσκαφέας ξεκίνησε την αποξήλωση στις εγκαταστάσεις της πρώην BP

Στη συνέχεια της ομιλίας του, μεταξύ άλλων τόνισε ότι: "ούτε η αγάπη μας για την πόλη μας εξαντλείται σε λίγες γραμμές ούτε η προσπάθεια μας σε όσα πετύχαμε. Πετύχαμε πολλά σε σχέση με τις δυσκολίες και τα εμπόδια που είχαμε να αντιμετωπίσουμε", ενώ σε κάποιο άλλο σημείο είπε χαρακτηριστικά, "Αυξήσαμε τις δυνατότητές μας αλλά αυξήσαμε και τις απαιτήσεις μας".

Κλείνοντας την ομιλία του, αφού παρουσίασε ξανά τους Υποψηφίους του Συνδυασμού Μαζί για την Ανατροπή, είπε: " Με την εμπιστοσύνη και την ψήφο σας την Κυριακή θα προχωρήσουμε μπροστά. Πολύ μπροστά. Και αυτό είναι μία προσωπική μου δέσμευση. Να αγωνιστώ, να παλέψω, να διεκδικήσω, να φωνάξω και να συγκρουστώ για την πόλη που μας αξίζει. Χρειάζομαι τη στήριξή σας. Χρειάζομαι τη δύναμη της επιλογής σας. Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον."

Καλή επιτυχία Δήμαρχε!