Νέοι Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές στο Δήμο Περάματος!


Συνεχίζοντας την σταθερή προσπάθεια για αναβάθμιση του Δήμου Περάματος και συγκεκριμένα των εργασιακών συνθηκών των υπαλλήλων του Δήμου αλλά και των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους Δημότες, η παρούσα Δημοτική Αρχή  προχώρησε στην προμήθεια νέων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, κάτι που είχε να συμβεί εδώ και πολλές δεκαετίες!

Τα δεκάδες προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι εργαζόμενοι με τους απαρχειωμένους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, με χαμένα αρχεία, αργή και προβληματική λειτουργία, ασυμβατότητα καθώς και διάφορα άλλα δυσλειτουργικά ζητήματα, έρχεται να λύσει οριστικά η συγκεκριμένη προμήθεια Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού.

Στις 4 Φεβρουαρίου 2019, ύστερα από διαγωνισμό που διενήργησε το Τμήμα Προμηθειών την προηγούμενη χρονιά, υπεγράφη συμφωνητικό, μεταξύ του Δήμου και της αναδόχου εταιρείας, για την αγορά από το Δήμο Περάματος, 81 Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, 35 εκτυπωτών, 1 επαγγελματικού Scanner καθώς και περιφερειακού εξοπλισμού όπως σκληροί δίσκοι, μπαταρίες, ups κτλ, συνολικής αξίας 82.500€.

Τις τελευταίες ημέρες του Απρίλη, το τμήμα Πληροφορικής και Προγραμματισμού του Δήμου Περάματος, ολοκλήρωσε την τοποθέτηση των νέων υπολογιστών με το σύνολο των απαιτούμενων παραμετροποιήσεων στα γραφεία των εργαζομένων, σύμφωνα πάντα με την αρχική εγκεκριμένη μελέτη.

Είναι γνωστό ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή φρόντισε και μερίμνησε από την πρώτη στιγμή για το σύνολο των εργαζομένων, με την παροχή όλων των μέτρων ατομικής προστασίας, τα γάλατα, το γιατρό εργασίας και τον τεχνικό ασφαλείας, τις ιατρικές εξετάσεις και τους απαραίτητους  εμβολιασμούς.

Στο πλαίσιο αυτό, φρόντισε να βελτιώσει και τις εργασιακές συνθήκες με διάφορους τρόπους, είτε με ανανέωση του απαραίτητου εξοπλισμού, είτε με άλλες ενέργειες. Μια από αυτές είναι η συντήρηση και ο καθαρισμός των κλιματιστικών, προκειμένου να προφυλαχθεί η υγεία όλων όσων βρίσκονται στο χώρο του Δημαρχείου, ενέργεια που δεν είχε υλοποιηθεί για πάρα πολλά χρόνια.
Ακόμα, άλλαξε τα φωτιστικά σώματα εντός του κτιρίου τοποθετώντας στη θέση τους νέα  τεχνολογίας led, πιο φιλικά και με πολύ χαμηλή κατανάλωση.

Με την συγκεκριμένη προσθήκη του καινούριου ηλεκτρονικού εξοπλισμού, εξασφαλίζεται πλέον η δυνατότητα ποιοτικότερης παροχής υπηρεσιών προς τους Δημότες, σε ένα σαφώς εκσυγχρονισμένο και ασφαλέστερο εργασιακό περιβάλλον, επιβεβαιώνοντας την ευαισθησία της Δημοτικής Αρχής στην κατεύθυνση της σταθερής βελτίωσης των εργασιακών συνθηκών αλλά και των παρεχομένων δημοτικών υπηρεσιών.