Υπερψήφιση και έγκριση του σταδίου Β1 της Τροποποίησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Περάματος!

Το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Απριλίου 2019, διεξήχθη ένα ακόμα Δημοτικό Συμβούλιο στο Δημαρχείο Περάματος, το τελευταίο πριν από τις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές.  
Οι απουσίες λίγες, οι παρουσίες ικανοποιητικές, οι αποφάσεις εξαιρετικές.

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό θέμα, αυτό της τροποποίησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της πόλης του Περάματος, το οποίο αποτελεί ένα από τα πολλά ζητήματα που κατάφερε και ξεμπλόκαρε η παρούσα Δημοτική Αρχή, τέθηκε σε ψηφοφορία προκειμένου να μπορέσει να προχωρήσει μια διαδικασία που αφορά αρκετούς κατοίκους του Περάματος. 
Και ευτυχώς ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία. 

Μοναδική παραφωνία, δυστυχώς για ακόμη μια φορά, ο επικεφαλής της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο οποίος φρόντισε να ψηφίσει, ΑΠΕΧΩ!!!! Αν είναι ποτέ δυνατόν! Τέτοια μικροπολιτική αντίληψη, ξεπερνά τη λογική. Μόνο σε απειρία μπορεί να αποδοθεί, σε κακή πληροφόρηση του κου Βατίστα ή και στα δύο, ο οποίος ωστόσο προς τιμή του, παραδέχθηκε ότι δεν γνωρίζει το θέμα επαρκώς. Παρόλα αυτά δεν υπερψήφισε, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά, ότι βάζει την κομματική λογική της καθολικής άρνησης  πάνω από το συμφέρον του Περαμαϊκού λαού. Ακατονόητη η στάση του, παρόλα αυτά, σεβαστή. 

Περνώντας στην ουσία του θέματος, αξίζει να αναφερθούμε λεπτομερέστερα στην απόφαση που ελήφθη στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και το λόγο που όλοι εμείς οι κάτοικοι του Περάματος τη θεωρούμε ως ιδιαιτέρως σημαντική.

Η εκπόνηση της Μελέτης «Τροποποίηση Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.)  Δήμου Περάματος, Ν. Αττικής» ανατέθηκε από το Δήμο Περάματος στο Μελετητικό Γραφείο PRISMA ΕΠΕ - Σύμβουλοι Αναπτυξιακού Σχεδιασμού, Έρευνας και Οργάνωσης με την από 23/6/2008 σύμβαση. Σωστά διαβάζετε, το 2008, 11 χρόνια πριν....
Το Α’ Στάδιο της Μελέτης υποβλήθηκε στη Διευθύνουσα Υπηρεσία στις 23-3-2009 και πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του Α’ Σταδίου της μελέτης στο Δημοτικό Συμβούλιο με συμμετοχή κοινού στις 30/11/2009.
Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Περάματος το 2010, έγινε η Έγκριση του Ά Σταδίου της Μελέτης «Τροποποίηση Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) Δήμου Περάματος, Ν. Αττικής» και δόθηκε εντολή για την εκπόνηση του Β1 Σταδίου.
Αντικείμενο του Β1 Σταδίου της μελέτης είναι η συνθετική παρουσίαση της πρότασης οικιστικής ανάπτυξης και χωρικής οργάνωσης του Δήμου Περάματος σε σχέση και με το ευρύτερο περιβάλλον του, σύμφωνα με την προκαταρκτική πρόταση του A' Σταδίου και τις κατευθύνσεις της Διευθύνουσας Υπηρεσίας. 
Το Β1 αποτελεί το στάδιο το οποίο εγκρίθηκε στο συγκεκριμένο Δημοτικό Συμβούλιο, της Δευτέρας 22 Απριλίου 2019, δυστυχώς με μια καθυστέρηση 9 ετών.
Τόσο ο Δήμαρχος της πόλης μας κος Γιάννης Λαγουδάκης, όσο και η κα Παπαδημητρίου, υπεύθυνη της συνταχθείσας μελέτης, αναφέρθηκαν στα επιμέρους ζητήματα που οδήγησαν σε αυτή την καθυστέρηση, στην προσπάθεια της παρούσας δημοτικής Αρχής να καλύψει τις οικονομικές απαιτήσεις που αποτελούσαν το μοναδικό λόγο καθυστέρησης υλοποίησης, καθώς και στη σημασία έγκρισής του συγκεκριμένου σταδίου, με όλες τις μελλοντικές δυνατότητες που δίνονται στην επόμενη δημοτική αρχή που θα εκλεγεί, προκειμένου να προχωρήσει στην οριστική τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της πόλης.
Η συγκεκριμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποδεικνύει την σοβαρότητα και υπευθυνότητα με την οποία χειρίστηκε η παρούσα Δημοτική Αρχή ένα τόσο σημαντικό θέμα και παράλληλα σηματοδοτεί την αρχή της ορθολογικής επέκτασης της πόλης του Περάματος, με γνώμονα τον άνθρωπο και τις πραγματικές ανάγκες του.