Ανοίγει ξανά το Θερινό Σινεμά της πόλης, Σινέ Πέραμα!


Το πλήρως ανακαινισμένο θερινό Σινεμά "Σινέ Πέραμα", ξαναπαίρνει ζωή, ανοίγοντας εκ νέου τις πύλες του προκειμένου να φιλοξενήσει μια μοναδική εκδήλωση, την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019, στις 20:30.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή, έχοντας δείξει σε όλα τα χρόνια της θητείας της, την ευαισθησία σε πολιτιστικά ζητήματα, αποφάσισε να θέσει στη διάθεση της Τέχνης και του Πολιτισμού, τον πρόσφατα ανακαινισμένο χώρο της πόλης, ο οποίος ήταν σε πλήρη εγκατάλειψη τα τελευταία 10 χρόνια.

Στο θερινό σινεμά της πόλης και με επίκεντρο το Πέραμα, θα γνωρίσουμε τα έργα του παγκοσμίου φήμης Σκωτζέζου εικαστικού και ποιητή, Robert Montgomery, έναν από τους πλέον αναγνωρισμένους διεθνώς καλλιτέχνες που δουλεύουν στον δημόσιο χώρο.


Ο ιδιαίτερος αυτός καλλιτέχνης, θα υλοποιήσει μια σειρά γλυπτικών εγκαταστάσεων, συνδυάζοντας τις εμπνεύσεις του με την τέχνη του δρόμου και θα απεικονίσει με τις εγκαταστάσεις του μια διαφορετική οπτική της σύγχρονης αστικής ζωής, γεύση την οποία θα πάρουμε στη συγκεκριμένη πρωτοποριακή εκδήλωση.

Τα έργα του έχουν εκτεθεί σε πολλά μέρη του κόσμου και διακρίνονται για την αυθεντικότητα, τον σεβασμό του προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον, ενώ αποτελούν μια ανοιχτή πρόσκληση προς τους κατοίκους της πόλης να συμμετάσχουν ενεργά τόσο στην υλοποίηση των έργων όσο και στις παράλληλες δράσεις που θα ακολουθήσουν. Οι δράσεις αυτές έχουν χαρακτήρα εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και κοινωνικό.

Ο δήμος Περάματος σε συνεργασία με το "ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡΑΜΑ" (“SHARING PERAMA”) και την υποστήριξη του Βρετανικού Συμβουλίου, της Πρεσβεία της Ελβετίας, και του Outset Contemporary Art Fund (Greece) θα υλοποιήσει την πρώτη δημόσια εκδήλωση του εγχειρήματος, υπό τον τίτλο, «Μια βραδιά στο Σινέ Πέραμα».

H εκδήλωση περιλαμβάνει προβολές ταινιών μικρού μήκους από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες:

Ανδρέας Αγγελιδάκης | Μαρίνα Γιώτη | Νικόλας Κοζάκης | Χαράλαμπος Μαργαρίτης | Χρήστος Πανάγος | Ali Kazma | Nicola Etchenagucia | Shaun Gladwell | Dana Hoey

Επίσης, θα προβληθεί το πρώτο μέρος του ντοκιμαντέρ "ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡΑΜΑ", που παρουσιάζει την κεντρική ιδέα του εγχειρήματος, τους συντελεστές, καθώς και τα στάδια υλοποίησής του.

Κατά τη διάρκεια της προβολής των ταινιών, οι παρευρισκόμενοι θα γνωρίσουν από κοντά τον Robert Montgomery και τα μέλη της ομάδας. Στον χώρο του «ΣΙΝΕ ΠΕΡΑΜΑ» θα υπάρχει φωτεινή εγκατάσταση του καλλιτέχνη, η οποία θα δώσει το ερέθισμα για ποικίλες συζητήσεις σχετικά με την τέχνη στον δημόσιο χώρο, όπως και τη συμβολή της τοπικής κοινότητας στην παραγωγή γνώσης και δημιουργίας.

Η βραδιά θα κλείσει με ήχους από την Μικρασία και το ρεμπέτικο τραγούδι από τέσσερις νέους μουσικούς: Αλέξανδρος Κεντρής (Μπουζούκι + φωνή), Σεμέλη Παπαβασιλείου (Κιθάρα + φωνή), Ιωάννα Ρήγα (Σαντούρι) και Γλαύκος Σμαριανάκης (Βιολί + φωνή).