Βανδαλισμοί στο Πέραμα


Ξημέρωμα Πέμπτης 11 Απριλίου 2019. 
Άγνωστοι προέβησαν σε βανδαλισμούς και φθορές ξένης περιουσίας στο Δήμο Περάματος. Δύο καταστήματα με σπασμένα τζάμια, 4 ιδιωτικά οχήματα, ένα Ταξί, ένας τηλεφωνικός θάλαμος, σπασμένα τζάμια στην δημοτική δομή της Κοινωνικής Υπηρεσίας.
Τι να πει κανείς...Θλίψη και απογοήτευση.

Σας παραθέτουμε την ανακοίνωση του Δημάρχου Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη, με αφορμή τους βανδαλισμούς.

"Με αφορμή τους βανδαλισμούς που έλαβαν χώρα σε ιδιωτικές αλλά και δημόσιες περιουσίες στο Δήμο Περάματος τις πρωινές ώρες της 11ης Απριλίου, καταδικάζουμε απερίφραστα ως Δημοτική Αρχή το σύνολο των πράξεων ανομίας, ως απαράδεκτες και συγχρόνως προσβλητικές για το σύνολο της πόλης.

Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά γινόμαστε μάρτυρες φαινομένων βανδαλισμού κατά της πόλης του Περάματος, τις οποίες σε όλη τη διάρκεια της θητείας μας στηλιτεύσαμε, καταδικάσαμε και δώσαμε μάχες για να περιοριστούν.

Ωστόσο, η χτεσινή καταδρομική επιδρομή σε καταστήματα, ιδιωτικά οχήματα αλλά και δημοτικές δομές, έρχεται να συμπληρώσει τις επιθέσεις με πέτρες που δέχθηκε πριν από μέρες η διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Περάματος καθώς και η δημοτική δομή της Κοινωνικής Υπηρεσίας, υποδηλώνοντας ότι η χαοτική διάθεση που θέλουν να επιβάλουν κάποιοι στην πόλη μας, πριν από τις δημοτικές εκλογές, υλοποιείται βάση σχεδίου. 

Είναι δεδομένο ότι η ασφάλεια αποτελεί πρωταρχικό δικαίωμα όλων όσων ζουν και εργάζονται στην πόλη του Περάματος και η επίθεση αυτή επιβάλει την αποφασιστική σύγκρουση με το σύνολο των αντικοινωνικών συμπεριφορών. 

Η συνεργασία μας με την Ελληνική Αστυνομία είναι στενή και διαρκής, ενώ η προσπάθεια που καταβάλουμε ως Δημοτική Αρχή παραμένει στη λογική της αποτροπής νέων τέτοιου τύπου ενεργειών.

Καλούμε όσους γνωρίζουν οτιδήποτε για την συγκεκριμένη περίπτωση βανδαλισμού ή όποιους παρατηρήσουν οτιδήποτε σχετικό, να μην διστάσουν και να το αναφέρουν στην Αστυνομική Διεύθυνση Περάματος."

Δήμαρχος Περάματος
Γιάννης Λαγουδάκης