Νέα Έργα Αντιπλημμυρικής Προστασίας στο Δήμο Περάματος


Τα τελευταία 4 χρόνια έχουν γίνει σταθερά και σημαντικά βήματα για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης του Περάματος.

Αρκετά έργα έχουν ήδη ολοκληρωθεί σε όλη την έκταση της πόλης, ενώ αλλά είναι σε εξέλιξη. Ακόμα περισσότερα όμως είναι τα έργα που έχει δρομολογήσει η παρούσα Δημοτική Αρχή για το προσεχές χρονικό διάστημα.

Η εξαιρετική συνεργασία μεταξύ του Δημάρχου Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη και της Περιφέρειας Αττικής, έρχεται να συμπληρωθεί με ένα ακόμα ουσιαστικό έργο υποδομής.

Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ, ένα σημαντικό έργο αντιπλημμυρικής προστασίας εγκρίθηκε και δρομολογήθηκε προς υλοποίηση, προοριζόμενο για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης του Περάματος.

Συγκεκριμένα, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης υπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Κατασκευή Αγωγών Δικτύου Ομβρίων Υδάτων στον Δήμο Περάματος».

Φωτογραφία από παλαιότερη επίσκεψη της Περιφερειάρχη κας Δούρου και του Αντιπεριφερειάρχη κου Γαβρίλη, με το Δήμαρχο της πόλης μας Γιάννη Λαγουδάκη  


Είναι γνωστό ότι η γεωμορφολογία της περιοχής του Δήμου Περάματος, με τις έντονες κλίσεις και την αμφιθεατρική μορφή, βοηθά στην δημιουργία πλημμυρικών φαινομένων.
Η μόνη λύση σε αυτό το χρόνιο πρόβλημα είναι η κατασκευή των έργων αποστράγγισης ομβρίων με στόχο την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή.

Οι παρεμβάσεις θα γίνουν επί της οδού Πλαστήρα, εκκινώντας από τον υφιστάμενο αγωγό στη συμβολή της οδού με τη Λεωφόρο Ειρήνης και καταλήγοντας στη συμβολή των οδών Πλαστήρα και Στερεάς Ελλάδος. Ακόμα, υπάρχει πρόβλεψη για κατασκευή τμημάτων των αγωγών ομβρίων των οδών Στερεάς Ελλάδος και Χρυσ. Σμύρνης που συμβάλλουν στον αγωγό της οδού Πλαστήρα.