Εγκρίθηκε Χρηματοδότηση 260.400€ για την επαναλειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Περάματος!


Ακόμα μια καλή είδηση έρχεται να προστεθεί στην ομολογουμένως μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος Περάματος αναφορικά με την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης. 

Η παρούσα Δημοτική Αρχή, κατάφερε να εντάξει σε χρηματοδότηση τις εργασίες για την επαναλειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου. 

Σαν συνέπεια της ένταξης στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, έχουμε την έγκριση 260.400,00€ προκειμένου να καλυφθούν όλες οι αναγκαίες εργασίες καθώς και τα απαιτούμενα υλικά για την επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι το Δημοτικό Κολυμβητήριο, βρισκόταν σε πλήρη εγκατάλειψη τα τελευταία χρόνια, πλήρως απαξιωμένο, λεηλατημένο και κατεστραμμένο.
Από το Σεπτέμβριο του 2014, με την ανάληψη της παρούσας Δημοτικής Αρχής, συντελέστηκαν εκατοντάδες εργασίες ανακαίνισης και βελτίωσης των χώρων, με τη συνδρομή τόσο εθελοντών αλλά και φυσικά, προσωπικού του Δήμου Περάματος. Το σύνολο των περιφερειακών υποδομών του κολυμβητηρίου έχει αποκατασταθεί πλήρως, ενώ η αποκατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία, έρχεται να υλοποιηθεί στο άμεσο μέλλον με την συγκεκριμένη χρηματοδότηση.

Ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης, σε δήλωσή του για το θέμα, είπε μεταξύ άλλων: 
"Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε την διαχείριση του Δήμου Περάματος, μια από τις βασικές προτεραιότητες που είχαμε θέσει, ήταν η λειτουργική αποκατάσταση των εγκαταλελειμμένων δομών της πόλης και η απόδοση τους σε χρήση των κατοίκων. Ωστόσο η διαδικασία αυτή, εκτός από εθελοντική διάθεση, απαιτούσε αρκετό χρόνο αλλά και στις περισσότερες περιπτώσεις πολλά χρήματα, που ας μην ξεχνάμε το 2014, δεν υπήρχαν!
Παρά τις αντιξοότητες, κατορθώσαμε να επαναφέρουμε πολλές δομές της πόλης στη διάθεση των πολιτών. Εν παραδείγματι, το στάδιο της Πρόνοιας, το γήπεδο Περάματος, το Θεατράκι, το θερινό Σινεμά, η πλατεία Δημητριάδη, αλλά και το Δημοτικό Κολυμβητήριο, το οποίο μέχρι το 2014 ήταν ένας αφύλαχτος χώρος, έρμαιο σε κάθε μορφή λεηλασίας.

Σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κο Γεώργιο Βασιλειάδη, που σημειωτέον έχει επισκεφτεί το Δημοτικό Κολυμβητήριο σε όλα τα στάδια των δικών μας παρεμβάσεων, κατορθώσαμε να εντάξουμε σε χρηματοδότηση ύψους 260.000,00€, την αποκατάσταση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Περάματος για την πλήρη επαναλειτουργία του, μέσω του προγράμματος Φιλόδημος ΙΙ.
Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική, διότι παρά τις όποιες καθυστερήσεις, ένας τόσο σημαντικός αθλητικός χώρος της πόλης, που επί σειρά ετών στερήθηκαν οι Δημότες του Περάματος, αναπαλαιώνεται και ξαναδίνεται σε χρήση."   

Πιο κάτω μπορείτε να δείτε φωτογραφίες που αποτυπώνουν την τραγική εικόνα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου κατά την παραλαβή της παρούσας Δημοτικής Αρχής, το Σεπτέμβριο του 2014:





















Η κατάσταση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου σήμερα, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και από τις φωτογραφίες που ακολουθούν: