Δελτίο Τύπου Δημάρχου Περάματος, αναφορικά με την απομάκρυνση των δεξαμενών της πρώην BP.


Το πρωί της Δευτέρας 25 Φεβρουαρίου 2019, ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης, εξέδωσε Δελτίο Τύπου αναφορικά με την απομάκρυνση των δεξαμενών της πρώην BP, των οποίων η ιδιοκτησία ανήκει στα ΕΛ.ΠΕ. Πιο κάτω μπορείτε να διαβάσετε το δελτίο τύπου:

Δήμος Περάματος

Δελτίο Τύπου

Η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει αποδείξει με την σταθερή και αταλάντευτη στάση της, ότι το βασικό και διαχρονικό αίτημα της πόλης του Περάματος για την απομάκρυνση των εταιρειών Πετρελαιοειδών, συνεχίζει να αποτελεί κυρίαρχο μέλημα.

Σε όλη τη διάρκεια της μέχρι τώρα θητείας, η παρούσα Δημοτική Αρχή κινήθηκε με στρατηγική και σχέδιο αναφορικά με το συγκεκριμένο σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα.

Μέσα από επιστημονικές παρουσιάσεις, ανοιχτές συζητήσεις και Δημοτικά Συμβούλια, ενημέρωσε τον Περαμαϊκό λαό για την πραγματική διάσταση των περιβαλλοντικών προβλημάτων που πλήττουν την πόλη. Παράλληλα, με την Ημερίδα που διοργάνωσε υπό την αιγίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με θέμα την απομάκρυνση των Εταιρειών Πετρελαιοειδών εκτός του οικιστικού ιστού, που όμοιά της δεν είχε διεξαχθεί για 22 και πλέον χρόνια, επικαιροποίησε το πάγιο αίτημα αυτής της πόλης, μέσα από τις εμπεριστατωμένες παρουσιάσεις των εισηγητών - καθηγητών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Η συστηματική πίεση προς όλους του εμπλεκόμενους φορείς, αποτελούσε μονόδρομο για την ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος της πόλης. 

Η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν δίστασε να αντιπαρατεθεί δημόσια με την Πολιτεία διοργανώνοντας πολυπληθείς κινητοποιήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας, τόσο για το άρθρο 70 του Πολυνομοσχεδίου το οποίο ψηφίστηκε το 2018, όσο και απέναντι στην ΟΛΠ Α.Ε., σε ότι αφορά τόσο στο Master Plan, όσο και στις ιδιοκτησιακές διαφορές, διατυπώνοντας εγγράφως τις θέσεις και τις αντιρρήσεις της αλλά οργανώνοντας και στηρίζοντας μαζικές κινητοποιήσεις, χωρίς κομματική σφραγίδα.

Ύστερα από σειρά συζητήσεων και διαβουλεύσεων, η παρούσα Δημοτική Αρχή, κατάφερε να συντονίσει την οριστική αποξήλωση των 21 δεξαμενών της πρώην BP, ιδιοκτησίας των ΕΛ.ΠΕ., κάνοντας πράξη την απόφαση που είχε συναφθεί μεταξύ ΕΛ.ΠΕ. και Υπουργείου Ανάπτυξης από το 2009, που δυστυχώς, καμία άλλη Δημοτική Αρχή μέχρι σήμερα, δεν φρόντισε να υλοποιήσει.

Η ιστορική στιγμή της αποξήλωσης Δεξαμενών Πετρελαιοειδών από την πόλη του Περάματος, αποτελεί σημαντική στιγμή, αφού για πρώτη φορά που κάτι τέτοιο συμβαίνει στην πόλη μας. 

Δέσμευσή μας είναι η συνέχιση αυτής της προσπάθειας μέχρι την οριστική απομάκρυνση και της τελευταίας δεξαμενής πετρελαιοειδών από την πόλη μας.


Γιάννης Λαγουδάκης


Δήμαρχος Περάματος