Ιστορική Στιγμή για το Πέραμα! Φεύγουν οι Δεξαμενές της BP!!!!

 

 Σωστά διαβάσατε!!
Οριστική απομάκρυνση των δεξαμενών της πρώην BP, από το Δήμο Περάματος.

Είναι γεγονός, ότι μέχρι τέλος Μαρτίου θα έχει ξεκινήσει και ολοκληρωθεί η αποξήλωση των 21 δεξαμενών της πρώην BP, πάνω και κάτω από τη λεωφόρο Δημοκρατίας, στη είσοδο της πόλης του Περάματος.



Η συγκεκριμένη είδηση αποτελεί μια ιστορική στιγμή για το Δήμο Περάματος.
Ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Λαγουδάκης, σε τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ATTICA TV, γνωστοποίησε το γεγονός της οριστικής απομάκρυνσης των δεξαμενών της πρώην BP, μέχρι το τέλος Μαρτίου 2019.


Ο Δήμαρχος Περάματος, μίλησε για μια τεράστια επιτυχία που έρχεται να συμπληρώσει το σύνολο των προσπαθειών των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών, δικαιώνοντας τους αγώνες και το διαχρονικό αίτημα του συνόλου των κατοίκων της πόλης για απομάκρυνση των δεξαμενών.
Ο κος Λαγουδάκης ενημέρωσε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έχει στην ιδιοκτησία της 140 στρέμματα από τα συνολικά 304 που καταλαμβάνουν όλες οι εταιρείες πετρελαιοειδών, επισημαίνοντας ότι μετά την απομάκρυνση, η πολεοδομική εικόνα της πόλης πρόκειται να αλλάξει προς όφελος των πολιτών.

Στις αρχές του μήνα, στο Δημαρχείο της πόλης είχαμε συνάντηση εκπροσώπων των ΕΛ.ΠΕ., με το Δήμαρχο της πόλης ο οποίος ήταν πλαισιωμένος από τους Αντιδημάρχους, την Πρόεδρο του ΔΣ αλλά και δημοτικούς Συμβούλους. Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κος Γιώργος Γαβρίλης, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Πειραιά, υπεύθυνος για την Πολεοδομία Πειραιά, προκειμένου να συντονιστούν οι ενέργειες των εμπλεκομένων για να αποφευχθούν άσκοπες καθυστερήσεις.

Μετά από τόσους αγώνες τελικά μπορούμε να πανηγυρίσουμε μια νίκη. Μία νίκη για την πόλη του Περάματος. Μια νίκη που μας δίνει το δικαίωμα να θεωρούμε, ότι είμαστε ένα βήμα πιο κοντά προς την οριστική απομάκρυνση όλων των εταιρειών πετρελαιοειδών από την πόλη.
Ο αγώνας της παρούσας Δημοτικής Αρχής στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και ύστερα από τη συντονισμένη δράση και πίεση κατάφερε αυτό που μέχρι την περασμένη εβδομάδα φαινόταν αδύνατο. 
Ωστόσο, όπως είπε και ο Δήμαρχος της πόλης, ο αγώνας θα συνεχιστεί έως ότου απομακρυνθεί και η τελευταία δεξαμενή από τον οικιστικό ιστό της πόλης.  

Συγχαρητήρια σε όλους!