Συνάντηση Συλλόγου Τριτέκνων Αττικής, με τον Δήμαρχο Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη


Συνάντηση με εκπροσώπους του Συλλόγου Τριτέκνων Αττικής, είχε την περασμένη εβδομάδα, ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης.

Σε ένα εξαιρετικά καλό κλίμα, διεξήχθη μια εκτενής και ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση. Ο Δήμαρχος της πόλης ενημερώθηκε τόσο από την κα Μεσουρίδου, πρόεδρο του Συλλόγου Τριτέκνων Αττικής, όσο και από την κα Βούλα Λεμεντζόγλου – ανταποκριτή του Συλλόγου στους δήμους Κερατσινίου – Δραπετσώνας – Περάματος – Ασπροπύργου, για διάφορα στοιχεία και παροχές άλλων Δήμων της Αττικής προς τρίτεκνες οικογένειες.

Η ενημέρωση κινήθηκε γύρω από τον νόμο  4368/2016, ενώ παράλληλα τέθηκαν διάφορα ζητήματα  όπως τα μειωμένα δημοτικά τέλη στους Τρίτεκνους, οι προσλήψεις τριτέκνων στο Δήμο Περάματος, τα μειωμένα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, αλλά και στις αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες του δήμου.

Ο κ. Λαγουδάκης από τη μεριά του, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις οικονομικές ιδιαιτερότητες που εμφανίζει ο Δήμος Περάματος, λέγοντας ότι ο Δήμος παρά τις πολλές δυσκολίες που αντιμετώπισε κατάφερε να διατηρήσει το κοινωνικό του πρόσωπο, δεδομένου ότι παρουσιάζει αυξημένες απαιτήσεις όντας ένας από τους Δήμος της Ελλάδας με τεράστια ποσοστά ανεργίας. 
Παράλληλα συμπλήρωσε, ότι ο αγώνας που κατέβαλε η παρούσα Δημοτική Αρχή για τη σωτηρία του Δήμου, όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο αλλά συνολικά, επιβάλει σύνεση  μετριοπάθεια και προγραμματισμό, μιας και πλέον είναι σε μεγάλο βαθμό αποτυπωμένοι οι μελλοντικοί κλυδωνισμοί που θα υποστεί ο Δήμος Περάματος από τις συσσωρευμένες οικονομικές αμαρτίες του παρελθόντος.

Ωστόσο, ο Δήμαρχος της πόλης, αναγνώρισε ότι αφενός τα αιτήματα που θέτει ο Σύλλογος Τριτέκνων είναι καταρχήν δίκαια και αφετέρου συμφώνησε σε μια δεύτερη συνάντηση στην οποία θα συμμετέχουν και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι.