Αποτελέσματα Έρευνας Peramaonline για το Δήμο Περάματος

Την περασμένη εβδομάδα, υλοποιήσαμε την πρώτη διαδικτυακή έρευνα μέσω του προφίλ peramaonline στο facebook.
Η συμμετοχή ήταν αρκετά ικανοποιητική, αν σκεφτεί κανείς ότι 196 χρήστες του facebook αποφάσισαν να συμμετάσχουν και να απαντήσουν στο συνοπτικό ερωτηματολόγιο που αναρτήσαμε.
Αρχικά λοιπόν θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετείχαν και μας βοήθησαν να κατανοήσουμε πως αντιλαμβάνονται οι κάτοικοι της πόλης τις διάφορες δράσεις που υλοποιεί η παρούσα Δημοτική Αρχή.
Ας δούμε λοιπόν τις ερωτήσεις του ερωτηματολογίου με τις απαντήσεις που έδωσαν οι χρήστες της σελίδας και θα κάνουμε μια σύντομη αξιολόγηση των απαντήσεων.

1. Πώς κρίνετε την προσπάθεια αναβάθμισης των πολιτιστικών δράσεων στο Δήμο Περάματος μέσω μουσικών, χορευτικών και θεατρικών παραστάσεων; Βαθμολογείστε σε γραμμική κλίμακα, από 1 (Αδιάφορη ) έως 5 (Άριστη).
Η εικόνα που προκύπτει από τις απαντήσεις των συμμετεχόντων είναι ότι η προσπάθεια αναβάθμισης των πολιτιστικών δράσεων στο Δήμο Περάματος τυγχάνει καλής αξιολόγησης, με το 64,8% των απαντήσεων να την αξιολογεί ως αρκετά καλή. Υπάρχει όμως και ένα ποσοστό της τάξης του 17,1% που δεν αξιολογεί θετικά αυτή την προσπάθεια. Πιο κάτω μπορείτε να δείτε το διάγραμμα. 
 
 2. Οι φετινές Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Περάματος, είχαν μεγάλη συμμετοχή κόσμου. Εσείς συμμετείχατε σε κάποια από τις εκδηλώσεις αυτές;
Σε αυτή την ερώτηση λάβαμε 178 απαντήσεις εκ των οποίων το 65,7% απάντησε θετικά.  



3. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα διεξαχθεί Αποκριάτικο καρναβάλι στο Πέραμα για 3η συνεχόμενη χρονιά. Σκοπεύετε να λάβετε μέρος;
Τα ποσοστά σε αυτή την ερώτηση αγγίζουν το 60% για συμμετοχή στις καρναβαλικές εκδηλώσεις. 

4. Έχετε συμμετάσχει σε κάποια από τις δράσεις που έχει υλοποιήσει το τμήμα πολιτισμού του Δήμου Περάματος;
Η ερώτηση αυτή μας δείχνει ότι η συμμετοχή του κόσμου στις πολιτιστικές δράσεις είναι αρκετά μεγάλη, αγγίζοντας το 60%. 
5. Το Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης αποτελεί σύμβολο πολιτισμού για το Δήμο Περάματος. Το έχετε επισκεφτεί μετά την ανακαίνισή του;
Πάνω από 9 στους 10 που απάντησαν, αποφάνθηκαν ότι έχουν επισκεφτεί το Θεατράκι, ένδειξη ότι οι κάτοικοι του Περάματος ενδιαφέρονται για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στη συγκεκριμένη δημοτική δομή.  



6. Η καθαριότητα αποτελεί ένδειξη πολιτισμού. Πώς κρίνετε τις δράσεις της δημοτικής αρχής στον τομέα της καθαριότητας του Δήμου Περάματος. Είστε Ικανοποιημένοι;
Σε αυτή την ερώτηση είχαμε την μεγαλύτερη συμμετοχή με 194 απαντήσεις. Το 61,9% απάντησαν ότι είναι από αρκετά έως πολύ ευχαριστημένοι με την καθαριότητα. Ωστόσο υπήρξε και ένα χαμηλό ποσοστό της τάξης του 15,5% που δεν αξιολόγησε θετικά τις δράσεις της Δημοτικής Αρχής στον συγκεκριμένο τομέα.