Με λαμπρότητα και πλήθος κόσμου γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στο Δήμο Περάματος

  

Mε ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη γιορτάστηκαν το Θεοφάνεια στην πόλη μας, το Πέραμα. Η συγκεκριμένη γιορτή αποτελεί τον χριστιανικό εορτασμό της Βάπτισης του Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό από τον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή.


Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την τέλεση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου και συνεχίστηκαν με την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.
Στην συνέχεια, ξεκίνησε η Λιτανεία από τον Ιερό Ναό προς την δυτική αποβάθρα, όπου ακολούθησε η τελετή της Καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα και του Αγιασμού των Υδάτων.

Ο Αγιασμός έγινε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ι.Μ. Νικαίας Αλέξιο, ο οποίος τίμησε και φέτος με την παρουσία του την πόλη του Περάματος.
Η ηλιόλουστη ημέρα, παρά το τσουχτερό κρύο, επέτρεψε σε εκατοντάδες δημότες να παρακολουθήσουν την γιορτή της Ορθοδοξίας, ενώ υπήρξαν και 2 τολμηροί νέοι που έπεσαν στα παγωμένα νερά του λιμανιού για να πιάσουν τον Σταυρό, κερδίζοντας τον θαυμασμό των παρευρισκομένων.


Ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Λαγουδάκης ήταν παρών σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, πλαισιωμένος από τους Αντιδημάρχους του Δήμου και τους Δημοτικούς Συμβούλους, ενώ παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας Χρήστος Λαμπρίδης, η βουλευτής Β´ Πειραιά με το ΣΥΡΙΖΑ κα Μεγαλοοικονόμου Θεοδώρα και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κος Γιάννης Μοίρας.


Και του Χρόνου! Χρόνια Πολλά σε όλους!