Συνάντηση εργασίας του Προέδρου της Π.Ε.Δ.Α και του Δημάρχου Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη

Τον Δήμαρχο Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη επισκέφθηκε στο Δημαρχείο της πόλης και είχε πολύωρη συνεργασία μαζί του, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, Δήμαρχος Νίκαιας/Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης.

Ο Δήμαρχος Περάματος, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Π.Ε.Δ.Α. για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο Δήμος περίπου τέσσερα χρόνια μετά την ανάληψη της διοίκησης του, την οποία, χαρακτήρισε καλή με θετικά αποτελέσματα στα ζητήματα της καθημερινότητας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην πρόσφατη συνάντηση και στα αποτελέσματα της που είχε με την αναπληρωτή υπουργό Εργασίας, Θεανώ Φωτίου.

Όπως, είπε, ο κ. Γ. Λαγουδάκης, η υπουργός αποδέχθηκε το αίτημα παραχώρησης στο Δήμο δύο οικοπέδων ιδιοκτησίας Υπουργείου Εργασίας στα οποία θα ανεγερθούν, Παιδικός Σταθμός και κτίριο στέγασης υπηρεσιών του Δήμου με πόρους από το ΠΕΠ Αττικής στο πλαίσιο του προγράμματος «Αναβάθμιση Στοχευμένων Κοινωνικών Υποδομών Υγείας» και παράλληλα, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του εξοπλισμού του κληροδοτήματος επί της οδού Θράκης για λειτουργία Παιδικού Σταθμού καθώς και των εξοπλισμών του Παιδικού – Βρεφονηπιακού Σταθμού κοντά στην Εκκλησία της Αγίας Παρασκευής με πόρους του υπουργείου Εργασίας και με συμμετοχή του Δήμου.

Ολοκληρώνοντας ο Δήμαρχος του Περάματος κ. Γ. Λαγουδάκης την ενημέρωση του Προέδρου της ΠΕΔΑ κ. Γ. Ιωακειμίδη αναφορικά με τις εξελισσόμενες δράσεις του Δήμου, αναφέρθηκε στην πρόσφατη προκήρυξη ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την αποκατάσταση των καθιζήσεων, ρηγματώσεων και παραμορφώσεων στο χώρο στάθμευσης των λεωφορείων του ΟΑΣΑ στο Δυτικό Άκρο του Δήμου Περάματος, εκτιμώμενης αξίας 355.000,00 €. 
Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Δήμαρχος Περάματος στον Πρόεδρο της ΠΕΔΑ, πρόκειται για χώρο που εξυπηρετεί την αφετηρία και το τέρμα όλων των λεωφορειακών γραμμών του Δήμου Περάματος καθώς και τους χρήστες της πορθμειακής γραμμής Πέραμα-Σαλαμίνα.

Ο Γιώργος Ιωακειμίδης στις δηλώσεις του μετά την συνάντηση του με τον Δήμαρχο Περάματος, εξήρε το έργο του συναδέλφου του τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι “ως αυτοδιοικητικός πρώτης θητείας, τα αποτελέσματα του έργου του είναι εμφανή, αξιόλογα και ιδιαίτερα υποστηρικτικά για την καθημερινότητα του Δημότη.”

Ο Γιώργος Ιωακειμίδης, ενημέρωσε με τη σειρά του το Δήμαρχο Περάματος, Γιάννη Λαγουδάκη για τις εξελισσόμενες δράσεις της Π.Ε.Δ.Α. καθώς και για τις υποστηρικτικές παρεμβάσεις που έγιναν στους τελευταίους μήνες για την επίλυση σειράς σοβαρών ζητημάτων που επιβάρυναν και ως ένα βαθμό φαλκίδευαν τη λειτουργικότητα των Δήμων της Αττικής.