Το Πέραμα Θωρακίζεται με Αντιπλημμυρικά Έργα

Ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού τομέα Αθηνών κος Σπύρος Τζόκας και ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κος Γιώργος Γαβρίλης

Μια ακόμη επιτυχία πιστώνεται στην άριστη συνεργασία μεταξύ Δήμου Περάματος και Περιφέρειας Αττικής.
Ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης παρευρέθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την 1η Νοεμβρίου 2018, όπου εγκρίθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για την πόλη του Περάματος.
Το συγκεκριμένο έργο αφορά στην κατασκευή έργων αποστράγγισης ομβρίων υδάτων επί της οδού Πλαστήρα και τη σύνδεσή του με τον υφιστάμενο αγωγό στη συμβολή με τη Λεωφόρο Ειρήνης. 
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 700.000 € και η χρηματοδότηση θα γίνει από πόρους της Περιφέρειας Αττικής, ενώ την δημοπράτηση θα κάνουν οι τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Περάματος, με χρονικό όριο ολοκλήρωσης του έργου τους 6 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.
Η υλοποίηση του αντιπλημμυρικού έργου περιλαμβάνει κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων, φρεάτια και όλα τα συνοδά έργα. Το έργο παρουσιάζει σημαντικό βαθμό δυσκολίας λόγω της γεωμορφολογίας της περιοχής, της στενότητας των οδών καθώς και την ύπαρξη άλλων δικτύων κοινής ωφέλειας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης εισηγούμενος το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη να θωρακιστεί ο αστικός ιστός απέναντι στους κινδύνους από πλημμυρικά φαινόμενα. 

Ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης σε σύντομη δήλωσή του ανέφερε ότι:
"Η άριστη συνεργασία μεταξύ Δήμου Περάματος και Περιφέρειας Αττικής, έχει αποδειχθεί ότι έχει εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα για τους κατοίκους της πόλης του Περάματος. 
Τα αντιπλημμυρικά έργα που πρόκειται να υλοποιηθούν στο Δήμο μας, αποτελούν μια ιδιαίτερα σημαντική ενίσχυση για την πόλη μας προκειμένου να αναβαθμιστεί η λειτουργία της. Στόχος του έργου είναι να διασφαλιστεί η ομαλή κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης με απώτερο σκοπό τη συνολική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Με την στήριξη της Περιφέρειας, η παρούσα Δημοτική αρχή καταφέρνει να κάνει πράξη, έργα που στοχεύουν στην ασφάλεια αλλά και στη συνολική αναβάθμιση του Δήμου Περάματος."