Ο Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου '40, στο Δήμο Περάματος


Για μια ακόμη χρονιά, ο Δήμος Περάματος διοργάνωσε εκδηλώσεις μνήμης για να τιμήσει τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, της λαμπρότερης σελίδας της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας, του Ελληνικού "ΟΧΙ" απέναντι στο φασισμό.
Η σημαιοστολισμένη πόλη τίμησε την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στέλνοντας προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα ότι με την δύναμη και τη βούληση, αντλώντας διδάγματα από την ιστορία μας, μπορούμε να οδηγήσουμε την Ελλάδα μπροστά.
Το πρωί της 28ης Οκτωβρίου τελέστηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, ενώ μετά το πέρας αυτής, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Ηρώων, στην κεντρική πλατείας της πόλης. 

Ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης εκφώνησε τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας. Σε σημείο της ομιλίας του είπε: 
"Η ενότητα, ο αγώνας, η αυτοθυσία, η αγάπη για την πατρίδα μας, αρχές με τις οποίες οι Έλληνες πέτυχαν τον θρίαμβο του 40 είναι και πάλι επίκαιρες και αναγκαίες σήμερα, για νίκη απέναντι σε όλων των ειδών τις φασιστικές και ναζιζστικές αποχρώσεις.
Κρατώντας ψηλά την σημαία του έθνους μας, με βάση τις αναλλοίωτες διαχρονικές αρχές, της αξιοκρατίας, με αρχές και αξίες στη σκέψη και την λειτουργία μας, με καθημερινό αγώνα προσφοράς και ανιδιοτέλειας, μπορούμε να βγάλουμε την κοινωνία μας από το τέλμα.
Σήμερα στεκόμαστε περήφανοι απέναντι στην ιστορία μας και καλούμαστε να αξιοποιήσουμε τα διδάγματα και τις παρακαταθήκες του παρελθόντος, και να σφυρηλατήσουμε την εθνική ενότητα και ομοψυχία του ελληνικού λαού. Να αναδείξουμε και πάλι τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη, την ανιδιοτέλεια και τη φιλοπατρία σε θεμελιακές αξίες της κοινωνίας μας."
Κλείνοντας την ομιλία του επεσήμανε:
"Οι απειλές είναι σήμερα περισσότερο δυσδιάκριτες από τότε. Ο αγώνας μας  πρέπει να είναι αγώνας ενάντια στην ηθική κατάπτωση και την έκπτωση των αξιών, ενάντια στην ιδιοτέλεια και την αναξιοκρατία, που υπονομεύουν κάθε ευοίωνη προοπτική."
Εν συνεχεία ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, τόσο από τον Δήμαρχο της πόλης όσο και από Δημοτικούς Συμβούλους και φορείς της πόλης Περάματος. 

Ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης
πλαισιωμένος από τις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κα Καρακώστα και κα Μεγαλοοικονόμου,
μαζί με τον κο Μοίρα των ΑΝ.ΕΛ και την Αντιδήμαρχο Παιδείας - Πολιτισμού & Αθλητισμού κα Καζάκου.


Η σκυτάλη του εορτασμού πέρασε στα σχολεία, στους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, όπου με σεβασμό και υπερηφάνεια παρέλασαν εξαιρετικά στον κεντρικό δρόμο της πόλης του Περάματος υπό το βλέμμα των επισήμων αλλά και του μεγάλου πλήθους κόσμου που βρέθηκε εκεί. Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά. 

Συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την όμορφη γιορτή, στους συμμετέχοντες και στους διοργανωτές αλλά και στο πλήθος του κόσμου που παρευρέθηκε δηλώνοντας παρών στην τόσο σημαντική ημέρα μνήμης και τιμής για τον ελληνισμό.