Ξενάγηση στα νερά του Περάματος για τους μαθητές του 1ου ΓΕΛ Περάματος υπό την αιγίδα του Δήμου Περάματος


Μια ξεχωριστή ξενάγηση στα ιστορικά νερά του κόλπου της Σαλαμίνας είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν οι μαθητές του 1ου Λυκείου Περάματος καθώς και οι φιλοξενούμενοι μαθητές πολλών ευρωπαϊκών χωρών οι οποίοι βρέθηκαν στο Πέραμα στο πλαίσιο της συμμετοχής του 1ου ΓΕΛ Περάματος στο  Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+.

Συγχαρητήρια στο 1ο Λύκειο Περάματος αλλά και ένα μεγάλο μπρόβο στο δήμο Περάματος που στήριξε αυτή την προσπάθεια. Ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Λαγουδάκης, φρόντισε για την άρτια οργάνωση του Περίπλου στα ιστορικά νερά που έγινε η Ναυμαχία της Σαλαμίνας, μια προσπάθεια που στηρίχθηκε από τον Επιχειρηματία και πλοιοκτήτη του Πλοίου, Πρωτοπόρος Χ. Ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Λαγουδάκης, μεταξύ άλλων επεσήμανε σε δηλώσεις του ό,τι «Η πρωτοβουλία του δήμου είναι σημαντική, καθώς τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για την ιστορικότητα της περιοχής και συγκεκριμένα για ένα μεγάλο ιστορικό γεγονός, όπως είναι η ναυμαχία της Σαλαμίνας», εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στον πλοιοκτήτη Βαγγέλη Τσώκο που προσέφερε το πλοίο του προκειμένου να υλοποιηθεί η εκδήλωση.
«Είναι από τις εκδηλώσεις που με γεμίζουν χαρά και ικανοποίηση γιατί βλέπω νέα παιδιά να χαίρονται, να χαμογελούν, να χορεύουν και ταυτόχρονα να μαθαίνουν ιστορικά γεγονότα της πατρίδας μας» πρόσθεσε ο πλοιοκτήτης κος Τσώκος.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο πλοίο είναι το μεγαλύτερο αμφίπλωρο πλοίο στην Ελλάδα σε μήκος, με 109,5 μέτρα και πλάτος 18 μέτρα, με χωρητικότητα στα γκαράζ τα 210 ΙΧ και σε επιβάτες τα 1000 άτομα. Είναι ελληνικής κατασκευής και καθελκύστηκε τον Ιούνιο του 2017.

Εκτός από την κα Χριστίνα Παπασταθοπούλου από την εφημερίδα των Συντακτών, το γεγονός κάλυψε και η ΕΡΤ.