Ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης, στο Attica Tv


Καλεσμένος στην ιδιαίτερα δημοφιλή εκπομπή του Attica Tv "Δημοσκοπήσεις", ήταν για μία ακόμη φορά ο δήμαρχος Περάματος, Γιάννης Λαγουδάκης.

Ο δήμαρχος, το μεσημέρι της Τρίτης 20 Νοεμβρίου, μίλησε για όλα τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η πόλη, καθώς και την εξαιρετικά καλύτερη εικόνα στην οποία βρίσκεται πλέον ο Δήμος Περάματος.

Αρχικά αναφέρθηκε στην τραγική εικόνα την οποία είχε ο Δήμος όταν ανέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι το Πέραμα ως οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης την εποχή που ανέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή ήταν αναλογικά με τον πληθυσμό του ο πιο υπερχρεωμένος Δήμος σε όλη την Ελλάδα, με τις υπηρεσίες του Δήμου να βρίσκονται σε πλήρη διάλυση.
Αναφέρθηκε τόσο στην ανύπαρκτη υλικοτεχνική υποδομή του Δήμου, με τις κατεστραμμένες και απαξιωμένες υποδομές, όσο και στην διαλυτική εικόνα του Δήμου Περάματος, ενός Δήμου που δεν έκανε φορολογικές δηλώσεις από το 2005, που δεν είχε ισολογισμούς και απολογισμούς από το 2010, καταστάσεις που του στερούσαν τη διαχειριστική επάρκεια και τη δυνατότητα συμμετοχής σε ευρωπαϊκά προγράμματα.

Στη συνέχεια της συνέντευξης παρουσίασε τις δράσεις της Δημοτικής Αρχής όπου άλλαξαν ριζικά την κακή εικόνα του Δήμου. 
Αρχικά  με τη ρύθμιση - ανακούφιση σε χρέη 25.000.000 ευρώ προς ασφαλιστικά ταμεία και εφορία με ευνοϊκούς όρους για το Δήμο και εν συνεχεία με την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών, όπου ο Δήμος προχώρησε στην είσπραξη πολύ σημαντικών εσόδων που έως τότε δεν υπήρχε η πολιτική βούληση για την είσπραξή τους. Παράλληλα μίλησε για την συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, όπου ο Δήμος Περάματος υλοποίησε πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας σε πιλοτικό επίπεδο το οποίο στη συνέχεια επεκτάθηκε σε όλη την Ελλάδα, κάνοντας έργα αυτεπιστασίας στην πόλη του Περάματος, τα οποία έως τότε ο Δήμος χρεωνόταν με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την εργολαβική υλοποίησή τους. 

Στο θέμα των εταιρειών πετρελαιοειδών, αναφέρθηκε στην συνεχόμενη πίεση που ασκεί ο Δήμος Περάματος για την άμεση μετεγκατάσταση των δεξαμενών πετρελαιοειδών σε οργανωμένο χώρο εκτός του Δήμου Περάματος και εκτός αστικών περιοχών, ενώ επέμεινε στη μη επαναλειτουργία καμίας απολύτως ανενεργούς εταιρείας πετρελαιοειδών στην περιοχή του Δήμου Περάματος.

Τέλος, μίλησε για την διαμαρτυρία προς το Υπουργείο Παιδείας αλλά και τη γενικότερη στάση του Δήμου Περάματος, ο οποίος είναι σταθερά στο πλευρό των εκπαιδευτικών και των μαθητών μας διεκδικώντας να λυθούν όλα τα προβλήματα στελέχωσης των σχολείων.
Πιο κάτω μπορείτε να δείτε όλη τη συνέντευξη: